Hallo Weesp banner

Hallo HalloWeesp!

In februari schreven we al dat we bezig waren met een nieuw platform en nu is het dan eindelijk zover. Hallo HalloWeesp.nl! Dit is het nieuwe platform van de Weesper Vereniging dat actieve Weespers verbindt. Weespers kunnen berichten plaatsen over activiteiten in Weesp, kunnen vertellen over de organisaties waarin ze actief zijn, het is een plek waar we wensen kunnen delen om Weesp beter en mooier te maken, of waar je kunt vertellen over de projecten waarmee je bezig bent. Zo kunnen we beter zien wat er allemaal speelt en kun je makkelijk aansluiten bij bestaande initiatieven. 

HalloWeesp is gebaseerd op het platform Gebiedonline. Dit is een platform waarmee inmiddels meer dan 40 burgerinitiatieven aan de slag zijn gegaan. De eerste en meest bekende is HalloIJburg en daar hebben we HalloWeesp dan ook in eerste instantie op gebaseerd. Het mooie van Gebiedonline is dat het een coöperatie is en samen met de andere initiatieven kunnen we het platform verder uitbouwen. We zijn heel enthousiast over de levendige community die er rondom Gebiedonline is ontstaan en we hebben enorm veel zin de komende tijd HalloWeesp verder uit te bouwen. 

Op dit moment staat er nog niet heel veel op het platform. Het idee is dat iedereen kan bijdragen. Er is vrijwel geen redactie. Iedereen kan lid worden en bijdragen. Het is dus niet een centraal geleide website met een strakke redactie, maar samen met actieve Weespers gaan we er een levendig geheel van maken. Dus, meld je aan, maak een account en draag bij aan het succes van HalloWeesp.

Op 11 mei geven we, na de ALV, om 20:30 uur, in Buurtkamer Weespersluis een demo van HalloWeesp en laten we zien hoe het werkt. Ben je nieuwsgierig hoe het werkt en wil je er zelf mee aan de slag, kom dan 11 mei met je laptop of tablet naar de Buurtkamer Weespersluis en dan maken we je wegwijs.