Het evenement krijgt vorm

In de vorige nieuwsbrief hebben we ons evenement op 5 maart aangekondigd. Nu kunnen we er meer over vertellen. Het wordt een echte kennismaking in het kader van de bestuurlijke verandering. Zowel onze nieuwe burgemeester Femke Halsema als onze vertrekkende burgemeester Van Bochove hebben hun medewerking toegezegd. De dag krijgt daarmee steeds meer gestalte. Het wordt een combinatie van een politiek plein in de ochtend en een inhoudelijk programma in de middag.

Het politieke plein kan iedereen vrij bezoeken. Onder genot van een drankje kan kennis worden gemaakt met de kandidaten voor de bestuurscommissie. Voor elke lijst is er een herkenbare tafel en elke kandidaat is getooid met de naam van de lijst. Je kan ook kennismaken met onze vereniging. Ook wij zullen herkenbaar aanwezig zijn. En dan zijn er nog vertegenwoordigers van Amsterdam. Het zijn de specialisten op het gebied van burgerparticipatie. Ze kunnen vragen beantwoorden op het gebied van buurtrechten, subsidies etc.

Voor het middagprogramma hebben we als verbindend thema ‘Vormgeven aan Democratie’. En dat wordt van diverse kanten belicht. De bestuurlijke kant wordt toegelicht door de destijds betrokken wethouders Léon de Lange en Rutger Groot Wassink. Zij zijn de ‘vormgevers’ van de bestuurscommissie. Vervolgens vertellen de specialisten op het gebied van buurtrechten en burgerparticipatie over de mogelijkheden die Amsterdam biedt.

De maatschappelijke kant wordt na de pauze belicht door mensen uit de praktijk. We hebben de Dorpsraad Driemond gevraagd om te vertellen over hun samenwerking met Amsterdam. Vervolgens gaan we met vertegenwoordigers van burgerinitiatieven uit Amsterdam en het Gooi in gesprek over hun ervaringen.

En dat alles natuurlijk gratis en in een vorstelijke ambiance. We hadden oorspronkelijk de Van Houtenkerk geboekt en dat vonden we als net gestarte vereniging al heel wat. Op verzoek van de gemeenteraad hebben we dit omgeboekt naar de Grote Kerk. De reden is dat we nog steeds met de beperkingen van het coronabeleid zaten. Nu de maatregelen versneld worden opgeheven en iedereen welkom is, kunnen we echter meer mensen ontvangen dan we ooit hadden gedacht.

Het officiële programma publiceren we zo snel mogelijk, zodra alles geregeld is, dus hou onze website in de gaten.

En vergeet intussen niet om een kijkje te nemen op ons nieuwe platform. Je kunt daar ook vragen formuleren voor Femke Halsema en de lijsttrekkers van de bestuurscommissie. De beste vragen gaan we op 5 maart aan hen voorleggen. Klik op de banner hieronder om naar het platform te gaan.