Vacatures

De Weesper is een vereniging met leden. We gaan de leden actief betrekken bij alle projecten die we gaan opzetten en er is heel veel werk te verzetten. Voor sommige projecten hebben we ook vrijwilligers nodig met hele specifieke kennis en hieronder zie je de vacatures die we als eerste willen vervullen. Staat er niets bij wat jou interesseert, neem dan contact met ons op en laat ons weten waar je expertise ligt, want we kunnen je vast heel goed gebruiken, alleen hebben we dat nog niet door. Stuur dan in elk geval een mail naar info@deweesper.nl

 

Web Developer

Vereniging De Weesper heeft grote plannen om burgers te betrekken bij de politiek. Daar hoort een online platform bij. We hebben een visie waar we op de lange termijn naartoe willen, een platform helemaal volgens onze eigen inzichten. Maar dat kost tijd en geld. Intussen willen we wel meteen van start en zijn we zo pragmatisch dat we gebruik gaan maken van wat er al is.  De gemeente Amsterdam heeft een eigen platform ontwikkeld OpenStad.org en we zijn van plan om komend jaar hiervan gebruik te gaan maken.

Daarvoor hebben we de hulp nodig van een web developer. We zoeken iemand die het leuk vindt om ons te helpen onze eigen server met OpenStad op te zetten. OpenStad is onder andere gebaseerd op Node.js, ApostropheCMS en MongoDB, dus het zou mooi zijn als je daar al ervaring mee hebt, of niet bang bent om uit te vogelen hoe je hiermee kunt werken. We verwachten dat het een paar avonden gaat kosten om dit op te zetten en dat we daarna iemand anders kunnen instrueren om de website te beheren.

We zijn een vereniging, we zijn net begonnen en we hebben nog geen geld, dus we gaan je bedanken met opname in De Weesper Hall of Fame en we nodigen je uit voor een exclusief diner bij ons thuis als dank. Als je geïnteresseerd bent om ons te helpen, laat het ons dan snel weten via info@deweesper.nl.

 

Fondsenwerver

Vereniging De Weesper heeft grote ambities. Dat gaat geld kosten. We willen dat de vereniging betaalbaar is voor iedereen en daarom kost het lidmaatschap maar €1 per maand. Dat betekent wel dat we op andere manieren geld moeten zien te verzamelen, zodat we onze ambities ook echt kunnen waarmaken. Dat kan enerzijds doordat heel veel Weespers lid worden en door donaties, maar dat zal ongetwijfeld tijd nodig hebben. Daarom komen we graag in gesprek met Weespers die ervaring hebben met fondsenwerving, zodat we kunnen leren hoe we onze financiële slagkracht kunnen vergroten. Als je ons kunt helpen, laat het ons dan snel weten via info@deweesper.nl.

 

Politiek Verslaggever

Ben jij de Weesper Ron Fresen, Charlotte Nijs, of Dominique van der Heyde, of zou je dat graag willen worden? Vind je het leuk om de Weesper en Amsterdammer politiek op de voet te volgen en na te denken wat dat politieke spel betekent voor Weespers? Dan zijn we op zoek naar jou. We vinden het super belangrijk dat Weespers weten wat er speelt en dat we als De Weesper daarop kunnen inspelen. Je volgt de politiek op de voet en vertaalt dat op een begrijpelijke manier naar de leden. Je schrijft verslagen voor de leden en als je ziet dat er kansen liggen voor de Weesper dan sta je aan het begin van nieuwe projecten. Dus, ben je niet bang voor het lezen van beleidsstukken en vind je het leuk om ellenlange vergaderingen te volgen, meld je dan nu aan via info@deweesper.nl