Aankaarten

Inspraak en participatie wordt lastig in de anderhalvemeter samenleving. Maar het is nu belangrijker dan ooit. Bijvoorbeeld om mee te kunnen denken over de plannen voor energietransitie in de regio.

We inventariseren wensen en meningen op een veilige manier. Natuurlijk met geschreven inbreng en digitaal. Maar we willen ook op een aantal plaatsen in onze stad tijdelijk ‘luisterpalen’ plaatsen. Die staan er een week of langer, afhankelijk van de kosten en bijdrage van de gemeente. Het zijn hergebruikte praatpalen van de ANWB. Om ze coronaproof te maken, worden ze voorzien van een bewegingssensor.

De luisterpalen maken geen enkel onderscheid. Ze zijn te gebruiken voor iedereen, ongeacht leeftijd, kleur of afkomst.

Wanneer iemand zich meldt, is er aan de andere zijde een luisterend oor. De gesprekken worden gevoerd door betrokken mensen uit een andere plaats die volledig onafhankelijk zijn. Ze brengen verslag uit aan onze vereniging. Er is al veel ervaring mee opgedaan. Maar dan steeds in opdracht van het stadsbestuur. Voor het eerst in ons land willen we ze nu vanuit de samenleving gebruiken.

Wanneer de luisterpalen er niet staan, kan de inbreng worden geleverd door een briefje of een mailbericht. Het kan ook door een kaartje te werpen in onze brievenbus of in de folderhouder die op de balie van een aantal winkels zijn geplaatst. Alle inbreng wordt besproken in de vereniging.

Lees meer over de belangenafweging.