Politieke Wegwijzer

Als je als burger niet bekend bent met hoe de politiek werkt en waar je bepaalde zaken kunt vinden, dan is het best lastig om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de lokale politiek. Daarom heeft de Weesper Vereniging deze politieke wegwijzer opgesteld. Je vindt hier de links naar alle relevante websites en we leggen uit wat voor informatie je daar kunt vinden. Mocht je iets missen, laat het ons weten!

Weesp.nl - We beginnen met het goede, oude Weesp. De website van de gemeente Weesp bestaat nog steeds en je kunt deze site gebruiken om naar de juiste pagina op de website van de gemeente Amsterdam te gaan. Hoe lang deze site blijft bestaan is niet bekend.

Amsterdam.nl - Vanzelfsprekend loont het om eens een kijkje te nemen op de website van Amsterdam. Hier kun je ook doorklikken naar heel veel andere relevante pagina's.

Raadsinformatiesysteem Amsterdam - Om te beginnen, als je wil weten wat er speelt in de gemeenteraad van Amsterdam, ga dan naar het raadsinformatiesysteem van de gemeenteraad. Hier vind je een agenda met alle vergaderingen van de gemeenteraad en commissies.

Raadsinformatiesysteem Bestuurscommissie Weesp - Natuurlijk moet je ook regelmatig kijken in het raadsinformatiesysteem van de bestuurscommissie (BC) Weesp. De BC vergadert om de twee weken op dinsdagavond. Je kunt het live volgen via het raadsinformatiesysteem, maar je kunt ook naar het stadhuis gaan om de BC ln het echt te zien. De stukken voor de agenda van dinsdag worden meestal rond de donderdag ervoor openbaar. Je hebt dus maar een paar dagen om het allemaal te lezen.

Stadsgebied Weesp-Driemond - Het Stadsgebied Weesp-Driemond heeft een eigen pagina op de website van de gemeente Amsterdam. Hier vind je nieuwsberichten en ook de namen en contactgegevens van de drie gebiedsmakelaars. Met de gebiedsmakelaars kun je problemen in de wijk bespreken of praten over oplossingen.

Bestuur Stadsgebied Weesp-Driemond - Op deze pagina zie je een overzicht van wie er in de bestuurscommissie zit, wie het dagelijks bestuur vormt en wat de portefeuilleverdeling is. Handig als je een keer direct contact wil opnemen.

Programma-Akkoord Weesp-Driemond - De Bestuurscommissie heeft een zogenaamd programma-akkoord opgesteld . Hierin staat op welke onderwerpen de BC zich de komende jaren wil richten.

Inspraaktrajecten Amsterdam - Op deze pagina staan alle zogenaamde inspraaktrajecten. Dat zijn onderwerpen waarop iedereen kan reageren.

Meldingen Openbare Ruimte - Zie je op straat iets dat gerepareerd moet worden, dan kun je dat hier melden. Weesp heeft hiervoor een eigen pagina. Dus, zie je stoeptegels die los liggen, of lantarenpalen die het niet doen, meldt het hier.

Coalitieakkoord 2022-2026 - Wil je weten wat er in het nieuwe coalitieakkoord staat van de gemeente Amsterdam, dan kun je het document hier vinden. Interessant als je wil weten waar de focus ligt de komende jaren.

We zullen deze lijst regelmatig actualiseren. Mis je iets, meldt het dan via info@deweesper.nl en we nemen het op in de lijst.