Projectvoorstel ingediend

Projectvoorstel ingediend bij Bestuurscommissie

Het projectvoorstel voor een onderzoek naar uitgaansgelegenheden voor de jeugd in Weesp is op 21 september ingediend bij de bestuurscommissie van het stadsgebied Weesp-Driemond. Het projectvoorstel is gebaseerd op het amendement op de begroting 2022 van de gemeente Weesp, waarin geld beschikbaar is gesteld om in 2022 onderzoek te doen naar de wensen van jongeren in Weesp naar een eigen uitgaansgelegenheid.

Het motto van het amendement was om te bekijken of oude tijden in een nieuw jasje kunnen herleven. Die oude tijden verwijzen dan naar de tijd dat er met het POC, de Flat en 't Vosje enorm veel keuze was qua uitgaan. Dat is allemaal verleden tijd en het is de vraag wat nu de wensen zijn van jongeren en hoe die wensen dan gerealiseerd zouden kunnen worden.

De Weesper Vereniging heeft op basis van dit amendement een uitgebreid onderzoeksvoorstel geschreven, waarbij de jongeren van Weesp zelf het onderzoek gaan uitvoeren. Dit lijkt ons een veel betere aanpak dan het onderzoek uitbesteden aan een extern commercieel bureau, want zo kun je de jongeren van Weesp meteen intensief betrekken bij een onderwerp dat hen direct aangaat en interesseert.

De gemeente heeft tot nu toe zelf nog geen onderzoek gedaan of een extern onderzoek ingesteld. Daarom leek het ons als vereniging een goed moment om deze aanvraag in te dienen. De vraag is of wij als vereniging met dit voorstel aanspraak kunnen maken op het budget dat dit kalenderjaar is gereserveerd voor dit onderzoek. Het wachten is nu op een reactie. Behalve een ontvangstbevestiging hebben we nog niet van de bestuurscommissie gehoord. In de besluitenlijst van het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie hebben we inmiddels wel kunnen lezen dat het op de agenda van 'de staf' staat op 24 oktober. We wachten in spanning af.