Brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Weesp

Vrijwilligers

De Weesper is een vereniging met leden. We gaan de leden actief betrekken bij alle projecten die we gaan opzetten en er is heel veel werk te verzetten. Voor sommige projecten hebben we ook vrijwilligers nodig met specifieke kennis en hieronder zie je de kennis die we als eerste zoeken. Staat er niets bij wat jou interesseert, neem dan contact met ons op en laat ons weten waar je expertise ligt, want we kunnen je vast heel goed gebruiken, alleen hebben we dat nog niet door. ls het je iets lijkt om mee te helpen, stuur dan een mail naar info@deweesper.nl

 

Bestuurslid

De Weesper Vereniging is een snel groeiende vereniging. In een half jaar tijd zijn we gegroeid van 0 naar bijna 100 leden. De komende tijd gaan we beginnen met de eerste projecten. Dat vergt steeds meer tijd van de bestuursleden en daarom zijn we op zoek naar versterking. Hou je van pionieren? Ga je graag op ongebaande paden? Ben je geïnteresseerd in politiek en participatie? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek en we vertellen je graag meer over onze plannen en wat het inhoudt om een vereniging te besturen.

 

Content Management Specialist

Vereniging De Weesper heeft grote plannen om burgers te betrekken bij de politiek. We hebben een eenvoudige website en gaan ook nog van start met een online participatieplatform. Bij beide kunnen we hulp gebruiken. De website is nu heel simpel. We willen graag de volgende stap zetten en de website wat professioneler opzetten. Heb jij daar ervaring mee, met Wordpress, of een ander CMS, laat het ons weten en help ons om de volgende stap te zetten.

 

Moderator

We gaan de komende tijd ook een online participatieplatform opzetten. Dat komt apart te staan van de website. Het platform dat we gaan gebruiken heet Consul. Straks kunnen alle Weespers daar een account aanmaken en ideeën bijdragen en discussiëren. Om dat in goede banen te leiden zoeken we moderators die het leuk vinden om ervoor te zorgen dat de discussies beschaafd blijven. We gaan dit samen met een heel team doen en als je het interessant en leuk lijkt om midden in het debat te staan, dan horen we graag van je.

 

Fondsenwerver

Vereniging De Weesper heeft grote ambities. Dat gaat geld kosten. We willen dat de vereniging betaalbaar is voor iedereen en daarom kost het lidmaatschap maar €1 per maand. Dat betekent wel dat we op andere manieren geld moeten zien te verzamelen, zodat we onze ambities ook echt kunnen waarmaken. Dat kan enerzijds doordat heel veel Weespers lid worden en door donaties, maar dat zal ongetwijfeld tijd nodig hebben. Daarom komen we graag in gesprek met Weespers die ervaring hebben met fondsenwerving, zodat we kunnen leren hoe we onze financiële slagkracht kunnen vergroten.

 

Politiek Verslaggever

Ben jij de Weesper Ron Fresen, Charlotte Nijs, of Dominique van der Heyde, of zou je dat graag willen worden? Vind je het leuk om de Weesper en Amsterdammer politiek op de voet te volgen en na te denken wat dat politieke spel betekent voor Weespers? Dan zijn we op zoek naar jou. We vinden het super belangrijk dat Weespers weten wat er speelt en dat we als De Weesper daarop kunnen inspelen. Je volgt de politiek op de voet en vertaalt dat op een begrijpelijke manier naar de leden. Je schrijft verslagen voor de leden en als je ziet dat er kansen liggen voor de Weesper dan sta je aan het begin van nieuwe projecten. Dus, ben je niet bang voor het lezen van beleidsstukken en vind je het leuk om ellenlange vergaderingen te volgen, meld je dan nu aan via info@deweesper.nl