Amsterdam 750

Stem en zet Weesp op de kaart van Amsterdam

Over drie jaar viert de gemeente Amsterdam het 750 jarig bestaan. Amsterdam heeft een organisatie opgezet die dat feest moet voorbereiden en heeft een oproep gedaan aan bewoners om met ideeën te komen. De Weesper Vereniging vindt het een mooi idee als we Weesp ook op de kaart van Amsterdam zetten en daarom doen we bij deze een oproep voor ideeën. 

Amsterdam geeft aan dat het een idee moet zijn dat Amsterdam nóg mooier, leuker en sterker maakt dan de stad al is, dat het idee speciaal bedacht moet zijn voor de verjaardag van Amsterdam en dat het plan gerealiseerd moet zijn vóór 27 oktober 2025.

De tijd dringt, want we hebben nog maar tot 1 december voor het indienen van een plan. Wat we gaan doen is het volgende. Er zijn inmiddels al een aantal eerste ideeën bedacht en daar kun je hieronder op stemmen. Vind je het een goed idee, of niet, of weet je het niet. Als je stemt verschijnt direct het volgende idee.

Zelf kun je ook reageren door eigen ideeën in te dienen en iedereen kan weer stemmen op die ideeën. Zo ontstaat er uiteindelijk een beeld van wat de ideeën zijn waarover de meesten het eens zijn en dan kunnen we daarmee aan de slag. De stemming sluit 9 november, want dan organiseren we om 20 uur een bijeenkomst in het zaaltje van Aaltje om over de beste ideeën te praten. Tijdens die bijeenkomst laten we zien wat de resultaten zijn van de stemming. Dan gaan we in de weken erna het voorstel uitwerken, zodat we het op 1 december kunnen indienen.

Kortom, aan de slag, stem en bedenk iets moois voor Amsterdam 750 en kom op 9 november naar Aaltje!