Clubgevoel

Een jaar geleden hebben we de Weesper Vereniging opgericht. We hebben inmiddels 100 leden en we kijken terug op een mooi jaar. We hebben een duidelijk doel, onderzoeken wat leeft in Weesp en een verbindende schakel zijn tussen de politiek en de gemeenschap. We hadden het grote verkiezingsevenement op 5 maart, de ledenbijeenkomsten in juni en november, het project rondom Amsterdam 750 en natuurlijk het onderzoek over uitgaansgelegenheden voor de jeugd. Dat gaat komend jaar van start en wordt ons eerste grote onderzoeksproject. We zijn super blij met alles wat we tot nu toe bereikt hebben en we zitten vol ideeën voor 2023.

De andere kant van het verhaal is dat we een vereniging zijn met weliswaar 100 leden, maar de actieve kern is nog relatief klein. Ons ideaal is een actieve vereniging met veel activiteiten en veel onderlinge discussie en daar zijn we nog ver van verwijderd. We zijn een vereniging zonder clubgebouw waar we elkaar elke week kunnen ontmoeten, dus we moeten creatief zijn als we een echt gemeenschapsgevoel willen laten ontstaan. Daarom is een van de voornemens voor het komend jaar om veel aandacht te besteden aan de vereniging zelf. Hoe maken we er een vereniging van waarvan het leuk is om lid van te zijn?

We gaan om te beginnen goed nadenken over hoe we met elkaar communiceren en met welke (online) tools we dat doen. We gaan meer nadenken over wat voor online en offline activiteiten we gaan organiseren en hoe vaak. En vanzelfsprekend gaan we nadenken over hoe we de leden zo goed mogelijk bij alle discussies en projecten kunnen betrekken. Dat zijn een heleboel vragen en het komend jaar gaan we samen met jullie op zoek naar een antwoord. De komende maanden nemen we jullie stap voor stap mee in deze reis. Mocht je zelf al ideeën hebben hoe we stappen kunnen zetten, laat het ons weten via info@deweesper.nl.