Gouwpark

Onderzoek Weespersluispark

In de nieuwe wijk Weespersluis komt een openbaar park, het Weepserpark. Wat zijn de wensen bij Weespers wat betreft de inrichting van dit park?

In de nieuwe wijk Weespersluis komt een openbaar park. De plek ligt vast en de bestemming is benoemd. Maar wat het park gaat bieden voor Weespers is nog open. Wij hebben ons in verbinding gesteld met de projectorganisatie om daar ideeën voor te ontwikkelen. Het park grenst aan het gebouw van de scholen. Er zou dus een educatieve functie aan kunnen worden gegeven. Een soort leermoestuin en boomgaard. Of willen we liever een trimplek. Of een festivalterrein. Of een hondenuitrenplek. Of een bloementuin. Of een plek waar je iets kan beleven met water. In elk geval zijn er nog veel keuzes te maken. Daarbij speelt onderhoud en veiligheid een rol. De ervaring leert dat parken waar mensen zich mede-eigenaar van voelen, beter werken. Minder overlast, minder vervuiling, meer gevoel van veiligheid. We hebben aan de projectorganisatie gevraagd om mee te kunnen denken. 

Wie willen we bij het onderzoek betrekken?

  • De leden van de Weesper Vereniging - We willen er een projectploeg voor samenstellen.
  • De bestuurscommissie
  • De projectorganisatie GEM Bloemendalerpolder / Weespersluis
  • De gemeente Amsterdam
  • Weespers en met name bewoners van Leeuwenveld en Weespersluis
  • Mensen met ervaring op het gebied van gebruiksgroen.

Wil je meepraten over dit project, kom dan dinsdag 28 juni naar onze ledenvergadering. Wil je online meepraten over dit project, kijk dan op ons platform. Als je mee wil doen om dit project te organiseren, stuur dan een mail aan info@deweesper.nl.