Nu is het aan ons

Leesclub: Nu is het aan ons!

Wie het afgelopen jaar een beetje de krant heeft gelezen en de praatprogramma’s heeft gevolgd is het onderwerp ongetwijfeld als eens tegen gekomen. Het Burgerberaad. Het idee is om 150 willekeurige burgers via loting te selecteren die dan een aantal dagen of avonden zich over een lastig politiek probleem buigen waar de politiek zelf niet uitkomt. De gemeente Amsterdam heeft vorig jaar al geëxperimenteerd met een mini-burgerberaad en de gemeente denkt nu na over meer experimenten.

Eva Rovers, een van de voorstanders van het burgerberaad heeft onlangs een boek over dit onderwerp geschreven. Nu is het aan ons: Oproep tot echte democratie. Het thema vinden we als Weesper Vereniging heel interessant en het lijkt ons leuk om dit boek samen met jullie te lezen en dan een avond te organiseren om samen te bespreken wat we nou eigenlijk vinden van dit nieuwe fenomeen. Moeten we bijvoorbeeld hier in Weesp aan de slag met een burgerberaad?

Vandaar dat we starten met de Weesper Vereniging Leesclub. Lees met ons mee en dan organiseren we eind november een discussieavond (datum nog nader te bepalen). Als je mee wilt doen, laat het dan even weten via de mail aan christian@deweesper.nl.

Je kunt het boek bestellen bij PeziPazzi: Papier, Ebook.