De Kom in Weesp

Lopend Onderzoek

Het onderzoek naar uitgaansgelegenheden voor jongeren in Weesp is in volle gang. Onder leiding van onze student Winona is een team van vier Weesper jongeren druk met het onderzoeken van de wensen van jongeren in Weesp en met kijken wat de mogelijkheden zijn om die wensen te realiseren.

Aan het begin van het onderzoek hebben onze onderzoekers van Winona (staand in de foto) eerst een korte cursus gekregen waarbij de nadruk lag op hoe je een representatief onderzoek doet en daarna zijn ze aan de slag gegaan met de eerste fase die bestaat uit het in kaart brengen van de wensen van jongeren. 

Er is een online enquete ontwikkeld en elke onderzoeker is ook aan de slag gegaan met persoonlijke interviews om zo, naar aanleiding van de online enquete een verdiepingsslag te kunnen maken. We hebben bij het onderzoek ook hele fijne begeleiding gehad van experts die zijn ingeschakeld vanuit de gemeente en de eerste resultaten worden op dit moment verwerkt.

Hierna gaan de onderzoekers nog gesprekken voeren met Weespers die vroeger actief waren in de POC, 't Vosje en Flat 113, om te zien waarom deze locaties zo'n succes waren. Wat kunnen we daarvan leren voor nu? Dan wordt er nog gekeken naar zaken die op dit moment makkelijk gerealiseerd kunnen worden, obstakels die de wensen kunnen bemoeilijken en daarna zal er worden gewerkt aan een samenvattende rapportage. Het is enorm leuk om te zien hoe ge├źngageerd en enthousiast het onderzoeksteam is. We kijken uit naar de eerste resultaten. In de loop van september verwachten daarover meer te kunnen vertellen.