Lange Vechtbrug in Weesp

Naar een nieuw platform

Zoals we in december al schreven zijn we flinke stappen aan het zetten om de vereniging verder vorm te geven. We zijn daarom in gesprek gegaan met andere burgercollectieven om te zien hoe zij dat doen en we hebben ons aangesloten bij het platform Collectieve Kracht. Dat laatste is een kennisplatform voor burgercollectieven waar we terecht kunnen met vragen en een beroep kunnen doen op de kennis van andere initiatieven, maar ook van wetenschappers. Collectieve Kracht heeft verschillende labs over thema's als financiering, burgerwetenschap, samenwerken met de overheid en een apart netwerklab. Twee weken geleden waren we ook op een symposium van Collectieve Kracht bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar we met heel veel interessante mensen hebben gesproken. Zo leren we steeds meer over hoe wij zelf als vereniging stappen kunnen zetten.

Een van de stappen die we willen gaan zetten is dat we een echt community platform willen opzetten op basis van het platform Gebiedonline. Dit platform is een collectief van wel 50 burgerinitiatieven die gezamenlijk een community platform ontwikkelen. Het bekendste platform hiervan is Hallo IJburg. Gebiedonline heeft een groot aantal modules die je kunt inzetten, van informatie over personen en organisaties, tot projecten, wensen en prioriteiten, burenhulp, nieuws en een agenda en nog veel meer.

We zitten vol energie en de komende maanden gaat er heel veel gebeuren. Dus, blijf ons goed volgen, want het wordt een mooi jaar!