Weesp

Van en voor Weespers

We staan als Weesp voor een grote verandering. Door de fusie met Amsterdam zullen de besluiten over onze stad vanaf nu door de Amsterdamse gemeenteraad worden genomen. Er is door de besturen van Weesp en Amsterdam gekozen voor een nieuw soort vertegenwoordiging. Het wordt een bestuurscommissie met elf door Weespers gekozen leden die direct in verbinding staat met een Amsterdamse wethouder. Weesp wordt dan een ‘stadsgebied’. Dat is een mooi uitgangspunt. En na drie jaar wordt dat model beoordeeld.

De bestuurscommissie moet goed zicht kunnen hebben op wat er speelt in de stad. Daarom organiseren wij dat als inwoners. Dat doen we met ‘De Weesper Vereniging’. Een nieuwe organisatie van Weespers voor het gemeenschappelijke belang van Weesp/Driemond. We organiseren afstemming tussen de verschillende belangen van onze bewoners, van de ondernemers en van de maatschappelijke organisaties.

Het doel is om samen met de bestuurscommissie onze belangen te laten horen in het grotere verband van Amsterdam. En dat is nodig. Al hebben we een historie van eeuwen, met zo'n 20.000 inwoners zijn we kleiner dan een Amsterdamse buurt. Om gehoord te worden moeten we dus met één stem spreken. Daarom kiezen we voor een nieuwe vorm waarbij we onderling alle standpunten en belangen met elkaar afstemmen.

Wij organiseren verbindingen. Tussen Weespers onderling en tussen ‘de leefwereld’ en ‘de systeemwereld’. Bijvoorbeeld met het door ons georganiseerde evenement in de Grote Kerk op 5 maart. Daarbij hebben Weespers o.a. kennis kunnen maken met burgemeester Femke Halsema en wethouder Rutger Groot Wassink en met de kandidaten van de bestuurscommissie. En natuurlijk met onze vereniging.

We kunnen nu dus echt van start. In de komende maanden gaan we projecten opzetten, bijeenkomsten organiseren en een algemene ledenvergadering voorbereiden. Blijf op de hoogte door je in te schrijven op onze nieuwsbrief. Of nog beter, door lid te worden!